Održavanje klima uređaja

Kada treba raditi servis klime


Održavanje i servisiranje klima uređaja je vrlo bitno, kako iz zdravstvenih tako iz tehničko bezebedonosnih razloga. Nemojte dozvoliti sebi da dočekate letnje vrućine ili zimsku sezonu grejanja sa neproverenom i neispravnim klima uređajem.
Servisi klime, klima uređaja je najbolje raditi u predsezoni hlađenja (mart, april, maj) ili pred sezonu grejanja (septembar, oktobar, novembar). Tako će te na miru dočekati vrele letnje dane ili se toplo ugrejati, a ne smrzavati se kad počne sezona grejanja
Servis klime treba raditi jednom godišnje, a u prometnim ulicama, prodavnicama, poslovnim objektima i server sobama i dva puta godišnje.
Nemojte dozvoliti da Vam u poslovnim objektima sa prehranom, lekovima i slično propadne roba ili u server sobama skupa oprema zbog neredovnog održavanja, kao što smo imali dosta slučajeva.
U predsezoni svi serviseri imaju manji obim posla i kvalitetno u što kracem roku će Vam uraditi servis često i po akcijskim cenama dok je u letnjem špicu taj rok znatno duži zbog preobimnog posla.